lauantai 7. helmikuuta 2009

Möllitokoilua 7.2.2009

Tänään sitten oli Palveluskoirayhdistyksen järjestämä möllitoko, johon osallistuin molempien tyttöjen kanssa, Dina oli ALOssa ja Demi AVOssa. Dinan sijoitus oli 2/6 ja Demin 2/3. Tuomarina toimi Hertta Mikkonen Varkaudesta ja liikkeenohjaajana Päivikki Liukkonen Punkaharjulta :) Molemmat kisaavat tokossa EVL:ssä.

Hyviä treenimahdollisuuksia tuollaiset möllit, kuitenkin aito kisatilanne, joten saa treenattua omaakin jännitystä ;) Dina teki ihmeen hyvin kisatilanteeksi, ei perseillyt yhtään, kuten yleensä. Itsellä on vaan todella suurena ongelmana vartaloavut, joita en itse meinaa tajuta millään. Seuraaminen vapaana sujui erinomaisesti, jotenkin itselle paljon helpompaa seuruuttaa ilman hihnaa, joten se tuntuu aina yleensä sujuvan paremmin. Dina oli kontaktissa aika hyvin, eikä jäänyt ennakoimaan mitään liikettä, mitä nyt heti hidastui Dinankin vauhti, jos itse alkoi kävelemään hitaammin ja odottamaan koiraa kun pitäisi olla toisinpäin :D

Luoksetulossa taisi tulla hieman vinoon eteen ja myös jäi aika kauas ja itsellä taas suuri vartaloapu koiran sivulle-käskyn aikana...

Seisominen sujui myöskin ihan ok, jotain pientä ongelmaa siinä taisi olla, mutten enää muista mitä, oiskohan ollut jotain että lähtö oli vähän löysä ja Dina odotti levottomana.

Estehyppy sujui kans hyvin, ei mitään ongelmaa :) Ennen se on siinäkin ennakoinut sillon ku oon menny sitä kohti niin se vähän kääntyi itsekin hieman vastaan.

Tässä vielä Dinan pisteet liikkeittäin:

Luoksepäästävyys: 10
Paikallamakaaminen: 9 (oli kauhean levoton)
Seuraaminen kytkettynä: 8 (löysät käännökset ja pysähtymiset)
Seuraaminen taluttimetta: 9
Maahanmeno seuraamisesta: 10
Luoksetulo: 9
Seisominen seuraamisesta: 9,5
Estehyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 9
Yhteensä: 184 pistettä ja 1-tulos

Sitten oli Demin vuoro... Paikallamakuu epäonnistui jälleen, kuten edellisissä tokokisoissa Pieksämäelläkin. Taas nousi eka istumaan ensimmäisen minuutin aikana ja sitten lähti hiipimään keskelle hallia ja jähmettyi siihen. Onneksi sain tällä kertaa sitä vähän pölläytettyä asiasta, otin poskivilloista kiinni ja raahasin sen omalle paikalle ja toruin ankarasti, toivottavasti tajusi mitä teki väärin. Demi käy muutenkin tuolla hallissa niin ylikierroksilla, koska treenataan siellä pääasiassa agia, mutta ollaan käyty nyt aika useasti siellä myös arkitottiksissa.

Seuraaminen ei mennyt myöskään putkeen, itse jännittyneenä tuijotin tiiviisti koiraa, joten se seurasi hyvin väljästi ja vähän väisti koko ajan :D

Maahanmenossa Demi jotenkin skarppasi, ja meni todella nopeasti maahan, eikä ennakoinut ylösnousua, vaan nousi ripeästi myös perusasentoon.

Luoksetulo sujui myöskin hyvin, pysähtyi nopeasti ja tuli hyvin eteen, mut siinä taas se tuttu vartaloapu sivulle-käskyn aikana, prkle...

Seisominen meni loistavasti, pysähtyi salamana eikä ennakoinut perusasentoon menoa yhtään, oon todella tyytyväinen siihen :)

Nouto sit on taas sekin iso ongelma. Noutaa hyvin, mutta kun se tulee eteen, niin se ei malta pitää sitä kapulaa kovin kauaa, joten itellä hirmuinen kiire saada se siltä pois ennenkuin pudottaa :D Ja sitten kun otan kapulan, Demi hyppäsee taaksepäin joko istualtaan tai sit hypähtää kokonaan seisomaan. Nyt pitää alkaa vaan ottamaan pelkkiä rauhallisia pitoharjoituksia, siinä onkin ongelma, koska Demi ei mielellään kovin kauaa sitä pitele suussa, ilman et tuen vähän leuan alta. Mut eiköhän se lyhyillä pitämisharjoituksilla korjaannu ettei paineista sitä liikaa sillä asialla :)

Kaukokäskyt meni ihan hyvin, oon nyt tehnyt niitä ilman käsimerkkejä, mut Demi ei noussut ekalla käskyllä ylös, joten jouduin antaa toisen käskyn. Ja ei muuten mitään ongelmaa, mut istuminen jää kuulema vähän vajaaks, hyvä tietää.

Estehyppy sujui ihan ok, itellä siinä vartaloapu et nojasin eka hieman eteenpäin ekan käskyn aikana ja sit kun Demi hyppäs takas, nojasin hieman taaksepäin :D Mut kaikenkaikkiaan hyvä tilanne oli harjoitella tulevia kisoja varten!

Demin pisteet liikkeittäin:

Paikallamakaaminen: 0
Seuraaminen taluttimetta: 8
Maahanmeno seuraamisesta: 10
Luoksetulo: 9,5
Seisominen seuraamisesta: 10
Noutaminen: 7
Kauko-ohjaus: 8
Estehyppy: 8
Kokonaisvaikutus: 7 (sen takia, koska miula liikaa vartaloapuja)
Yhteensä: 145,5 ja 2-tulos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti