sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Demi BH-kokeessa 10.4.2009

Kävimme sitten Demin kanssa BH-kokeessa hyvin lumisateisena päivänä Kangasniemellä ja suoritimme sen hyväksytysti :) Tuomarina oli Janet Tervashonka ja järjestäjänä Kangasniemen Kennelkerho.

Harmi kun jouduimme olemaan viimeisenä Demin juoksujen takia niin olimme sitten ensimmäisenä paikallaolossa, joten eihän siinä missään vaiheessa saanut koiraa hetsailla kun meni tottisosuutta suorittamaan. Paikallaolo meni täydellisesti lumisateesta huolimatta, eli varma makaaja todellakin :) Ihan juuri ennen kuin palasin Demin luokse, niin se hieman haukahti kimeästi, mutta ei onneksi sen enempää, varmaan toista ärsytti makailla siellä kylmässä maassa ja ilkeässä ilmassa :D

Sitten menimme tottisosuuteen ja sain hieman Demin viettiä nousemaan mutten tietenkään tarpeeksi että se olisi kokonaisuudessaan jaksanut kaavaa seurata hyvässä viretilassa. Hihnassa seuraaminen meni vielä ihan siedettävästi, vaikka Demi teki huonoimman suorituksen kuin ikinä, kun vietti petti jo puolessa välissä kaavaa. Sentään se tulee mukana, hieman meinaa jätättää, kontaktia ei jaksa pitää, mutta hyväksytysti kuitenkin senkin tekee, että vielä läpi pääsee.

Vapaana seuraamisessa ite sekoilin ihan kympillä. Unohin aivan totaalisesti mitä piti tehdä seuraavaksi, joten aloinkin tehdä suoraan liikkeestä istumista :D Se meni ihan hyvin, meni eka maahan, mut sit tokalla käskyllä nousi istumaan, eikä tarvinnu ees pysähtyä. Sit ihmettelin ku palasin koiran luo ja tuomari vaan sanoo et jatka vaan vapaana seuraamista, olin ihan et täh, siis eiks nyt tulekaan maahanmeno :D No siitä sitten jatkoin vapaana seuraamisen kaavaa täysin normaalisti loppuun asti. Ihmettelen ku ei minuu oikeestaan ees jännittänyt, en ymmärrä miten mie unohdin sen aivan kokonaan... Eniten minuu jännitti paikallaolo, se on aivan kauhee tunne ku ei nää yhtään mitä se koira tekee siellä :P

Liikkeestä maahanmenokin sujui kans ihan hyvin ja luoksetulossa yllätyin ku ei jääny yhtään pysähtelemään ja ennakoimaan pysäytyskäskyä. Hieman hidasti kyllä loppuvaiheessa, mutta tuli sitten hieman eteen vinoon ja samoin sitä mukaa myös sivulle todella vinoon mitä ei yleensä tee.

Tuomarin arvosanat oli melkeinpä joka asiaan erinomaisia tai erittäin hyviä, yhdestä jutusta tuli vaan hyvä. Tuomari sanoi että iloinen ja valpas seuraaminen, mutta vietti vaan pääsi pettämään :)

Kaupunkiosuudessa nyt ei oo ihmeemmin mitään kerrottavaa, mutta kaikki siellä oli mitkä kuuluikin olla sääntöjen mukaan ja hauskaa ainakin oli :)

Tässä vielä linkit tottisosuuteen:

http://www.youtube.com/watch?v=cuekeNSq954 Hihnassa seuraaminen
http://www.youtube.com/watch?v=wjRfqYoKMSI Vapaana seuraaminen ja liikkeestä istuminen
http://www.youtube.com/watch?v=1qIHMyp--QA Maahanmeno ja luoksetulo

1 kommentti: